Вести од индустријата

Совети за одржување и поправка на паметната брава, нека вашата брава има подолг живот

2021-10-19
Со развојот на паметните домови, паметните брави на вратите навлегоа во видното поле на луѓето како интелигентна ера. Како свесност на луѓето запаметни брависе зголемува, паметните брави постепено ќе ги заменат механичките брави. Паметните брави за врати вклучуваат ZHECHI Smart хотелски брави, брави за врати од хотелски отпечатоци, итн. Какопаметни бравистануваат сè попопуларни, како да ги одржуваме?

Добавувачите на системи за заклучување на хотели рекоа дека паметните брави за врати обично користат батерии. Мора редовно да ја проверуваме батеријата. Истекувањето на батеријата ќе ја кородира паметната брава на вратата. Ако откриете дека батеријата е празна или дека протекува, треба веднаш да ја замените новата батерија. Не мешајте стари и нови батерии.

Отпечатокот од прстПаметно заклучувањесе користи долго време. Површината на прозорецот за собирање отпечатоци може да биде влажна или валкана. Нежно избришете го со мека сува крпа. Иако безбедноста на бравата е прва, важно е и да имате прекрасен изглед, сепак, ова е фасадата на домот.

Внатрешната структура на паметните брави на вратите е посложена од традиционалните брави, а има и многу високотехнолошки електронски компоненти. Ако не сте запознаени со ова, најдобро е да не ги расклопувате случајно. Бидејќи ова може да предизвика бравата да биде нечувствителна и да има лошо искуство. Затоа, непрофесионалците мора да запомнат да не инсталираат или расклопуваат сами.

За време на употребата на бравата, кога клучот не се вметнува непречено, можете да ставите мала количина графит во прав или прашок за молив во отворот за јадрото на бравата за да обезбедите непречено вметнување и отстранување на клучот. Но, не заборавајте да додадете други масла како подмачкување за да избегнете лепење на маснотиите на пружината на игличката, поради што бравата не се врти и не може да се отвори.

Рачката на паметната брава на вратата е клучен дел за отворање и затворање на вратата. Неговата флексибилност директно влијае на користењето на паметната брава на вратата, затоа не закачувајте некои рачни предмети како чанти на вашите раце. Можеби ќе ви биде многу погодно, но со текот на времето ќе предизвика оштетување на бравата и ќе го скрати животниот век.

Паметната брава има и механичка дупка за клуч. Ако механичкиот клуч не се користи за да се отвори вратата долго време, клучот за заклучување може да не се вметне и извади непречено. Во тоа време, прашок од графит или прав може да се намачка во отворот за јадрото на бравата за да се осигура дека клучот нормално ја отвора вратата. лесно ќе се акумулира во клучалката во иднина, што ќе ја направи бравата на вратата повеќе склона кон дефект.

Ова се неколку совети за одржување на паметните брави. Не заборавајте да одржувате по купувањето паметни брави. Затоа што ова е единствениот начин да го направите да живее подолго. Внатрешната структура на паметната брава на вратата е покомплицирана од традиционалната механичка брава, така што во секојдневниот живот, покрај правилната работа на отворање и затворање на паметната брава на вратата, можете редовно да го проверувате и јадрото на електронската брава на паметната врата. заклучување на секои шест месеци или една година, заклучување против кражба Тело, рачка и друг хардвер за пренос на клуч, итн.,. за да се осигура дека интелигентната брава на вратата одржува добра техничка состојба и одржување во реално време.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept